Borràs nega la delegació de vot de Juvillà per evitar la desobediència

La CUP no vota al Parlament com a protesta pel rebuig

Juvillà amb Borràs

Pau Juvillà no ha pogut votar en el ple que debat el dictamen de la comissió de l’Estatut del Diputat sobre el seu escó, que s’ha aprovat amb els vots d’ERC, Junts i comuns. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha explicat a l’inici que no ha acceptat la delegació de vot que havia fet la CUP perquè podria incórrer en un “conflicte d’interessos”, en ser persona interessada en el contingut de l’únic punt de l’ordre del dia.

En ser preguntada per Vox sobre si s’havia acceptat la delegació de vot de Juvillà, Borràs ha detallat que “no consta entre les delegacions de vot” acceptades. “L’article 16.1 del reglament diu que és imprescindible que la nitidesa i claredat de l’únic punt de l’ordre del dia no quedi contaminada per un conflicte d’interessos”, ha dit en voler argumentar la decisió.

Des de Cs, el portaveu, Nacho Martín Blanco, ha demanat a la presidenta que “aclarís si considera o no diputat a Juvillà per estalviar-se el teatre”. Borràs, que ha rebutjat que s’anomenés teatre al que estava passant al ple, ha respost únicament que el ple s’ha reunit “per votar un dictamen que diu el que diu”.

D’altra banda, la CUP ha anunciat que no votaria el dictamen de la comissió de l’Estatut del Diputat com a protesta pel rebuig a la delegació de vot de Juvillà. La diputada Euàlia Reguant lamenta que la condició de diputat de Juvillà “ha estat suspesa” i que no se l’ha convocat al ple.

(Visited 150 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari