Treballadors de l’Hospital del Mar tallen el passeig Marítim per la “mala gestió del centre”

El comitè d'empresa reclama més personal, disminuir la càrrega de treball i aturar les externalitzacions

Concentració de treballadors davant l'Hospital del Mar

Foto: @cgt_psmar

Desenes de treballadors de l’Hospital del Mar han tallat aquest matí el passeig Marítim de Barcelona per protestar contra “la mala gestió del centre” i denunciar “el maltractament que pateixen per part de la gerent” del Parc de Salut Mar, Olga Pané Mena. El personal, convocat pel comitè d’empresa, assegura que “estan el límit” i no descarta convocar una vaga si no s’atenen les seves reivindicacions. El president del comitè, Xavi Tarragón, ha explicat que la pandèmia ha agreujat “molts anys de retallades” i que, com “no s’han fet els deures”, els treballadors n’estan patint les conseqüències.

“Falten mans i per això hem de doblar torns i fer moltes hores extres”, ha lamentat Tarragón, afegint que “en tot el 2021, els professionals en van fer unes 35.000“. El president del comitè també ha fet referència al “col·lapse” que pateixen a urgències, el qual s’ha agreujat amb l’arribada de l’hivern, i ha  descrit la situació com una saturació “pràcticament crònica” que afecta directament els pacients. De fet, en alguns casos, sobrepassen “les 24 hores en el servei” d’urgències.

La manca de personal és una de les denúncies principals i implica una major càrrega de treball pels treballadors actuals, una situació que pel comité és “inadmissible” i que pot perjudicar “l’atenció als pacients”, ja que augmenta el risc de “cometre errors”. Els treballadors, però, també reclamen una millor planificació, aturar els processos d’externalització i recuperar els serveis privatitzats, i demanen també negociar “la restrictiva normativa” dels criteris de gestió del calendari, la qual, segons el comitè, ha estat “imposada unilateralment” per la direcció.

En un comunicat, l’hospital ha recordat que “com la resta de centres de Catalunya i de l’Estat”, està passant una situació “d’elevada complexitat” a causa de la covid-19, i assenyala que, en aquest sentit, cal tenir en compte el “context de manca estructural d’infermeres al sector sanitari”, un fet que “dificulta la gestió de la plantilla” però que “no impedeix proporcionar als pacients l’assistència clínica necessària”. D’altra banda, la direcció del centre remarca que fa quatre mesos es va aprovar el conveni col·lectiu, “signat per la majoria dels membres del comitè d’empresa”, el qual assegura que comporta unes “condicions laborals que el situa entre un dels més avançats del sector”.

(Visited 166 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari