Pacients d’urgències de l’Hospital del Mar esperen fins a 90 hores per anar a planta

Professionals del centre sanitari asseguren que el servei d'urgències té un "problema crònic"

L'Hospital del Mar
L'Hospital del Mar

Els serveis d’urgències dels hospitals catalans es troben en una situació de forta pressió, tot i que hi ha una baixada general de la grip i la covid. Es dona la circumstància que la tarda d’aquest dimarts al servei d’urgències de l’Hospital del Mar de Barcelona hi havia 193 malalts, quan la capacitat màxima és de 96. Segons avança El Periódico, alguns pacients feia més de 24 hores que esperaven en les urgències, que és el temps que marquen els estàndards de qualitat, sense ser traslladats a planta. Un dels pacients superava les 90 hores d’espera en urgències i altres les 70 i 80 hores.

Fonts del centre sanitari asseguren que la saturació del servei d’urgències de l’Hospital del Mar és un “problema crònic”, el qual “s’agreuja” en els períodes gripals, al qual ara se suma els casos de covid. Aquestes fonts diuen que els pacients estan tant de temps en les urgències perquè no hi ha possibilitat de drenatge, perquè estan totes les plantes plenes i perquè hi ha algunes tancades per les obres d’ampliació de l’hospital.

Responsables de l’hospital neguen que hi hagi manca de disponibilitat de llits, explicant que són pacients que fa tantes hores que estan a urgències perquè no estan en condicions de ser traslladats a planta o per altres motius més concrets, com per exemple que necessiten un llit especial. L’hospital assegura que els pacients no queden abandonats en les urgències, sinó que són tractats i reben les cures mentre no accedeixen a planta, tot i reconèixer la saturació del servei d’urgències.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari