La covid col·lapsa l’Hospital del Mar, on s’acumulen els pacients als passadissos

Els treballadors sanitaris asseguren que la situació és "insostenible" i que falta personal

Pacients de l'Hospital del Mar als passadissos d'urgències

L’augment de contagis de covid que s’està donant a Catalunya ja es fa notar als centres hospitalaris de Barcelona, com és el cas de l’Hospital del Mar, on els mateixos professionals sanitaris han denunciat la tensió a què estan sotmesos. Els treballadors d’urgències de l’hospital han publicat aquest dimarts a les xarxes socials un vídeo on es veuen una desena de pacients als passadissos, i han assenyalat que la situació “està sent insostenible”.

“Ens falten mans. Ja no sabem què més fer”, manifesten els sanitaris a través del compte de Twitter, on també expliquen que hi ha 174 pacients ingressats a urgències, dels quals una quarantena superen les 24 hores d’hospitalització en la unitat. En declaracions a Metrópoli Abierta, el sindicat CATAC-CTS/IAC destaca que el servei d’urgències de l’Hospital del Mar està pensat per a assumir 96 persones, i explica que actualment hi ha dues plantes senceres del centre que acullen uns 60 pacients amb covid.

“La pressió a urgències la patim des de fa diverses setmanes. S’estan habilitant espais que no estan pensats per a acollir pacients, els treballadors estan suportant una sobrecàrrega important. Existeix un reforç de personal puntual, però és insuficient“, ha manifestat el sindicat al digital esmentat. Segons les darreres dades del Departament de Salut publicades el diumenge, per ara hi ha 1.762 hospitalitzats per covid a Catalunya, dels quals 46 es troben ingressats a les UCI, unes xifres que no es donaven des del final de la sisena onada, a principis de març.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.