La plataforma Som Escola es manifesta a Barcelona en defensa del català a les aules

Els partits independentistes, En Comú Podem i els sindicats UGT i CCOO han participat en la marxa al costat de milers de persones

Foto: @somescola

La plataforma Som Escola, impulsada per Òmnium Cultural, s’ha manifestat avui a Barcelona en defensa de la immersió lingüística i contra el que entenen com a “atacs” a la llengua catalana a les aules. Les entitats nacionalistes han encapçalat la marxa al costat dels partits independentistes (ERC, Junts i la CUP) i organitzacions socials com els sindicats UGT i CCOO. El PSC s’ha deslligat de la concentració, a la qual sí que ha assistit En Comú Podem.

Sota el lema “Ara i sempre, escola en català”, milers de persones, tant de la comunitat educativa com d’altres àmbits, han qüestionat la intromissió de la justícia en el model educatiu de Catalunya després de la sentència del TSJC avalada pel Suprem que obliga la Generalitat a impartir un 25% de les classes en castellà.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha afirmat: “Sortim al carrer per a plantar cara a un nou intent d’intromissió del poder judicial contra la comunitat educativa”. El president Aragonès ha criticat l’ofensiva del “nacionalisme espanyol” contra la llengua per a “esgarrapar quatre vots fora de Catalunya”.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, també ha defensat l’èxit de la immersió: “El model no ha anat en detriment del castellà, confrontem totalment els posicionaments de la dreta, que busca conflicte en el qual no hi ha”. UGT també ha encapçalat la marxa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.