La Fiscalia demana 20 mesos d’inhabilitació per a Torrent

El conseller d'Empresa, acusat de desobediència per haver tramitat mocions sobre la independència i contra la monarquia

Roger Torrent
Roger Torrent

La Fiscalia ha demanat 20 mesos d’inhabilitació per exercir a càrrec públic i 30.000 euros de multa per al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, per haver permès, sent president del Parlament de Catalunya durant la legislatura anterior, la tramitació d’una moció favorable l’autodeterminació i d’una altra per reprovar la monarquia.

L’escrit d’acusació del Ministeri Públic també sol·licita que s’obri judici oral per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència greu a les instruccions del Tribunal Constitucional contra Josep Costa i Eusebi Campdepadrós, també membres independentistes de l’anterior mesa del Parlament, per als quals demana la mateixa pena i la mateixa multa. Si Torrent és condemnat en els termes plantejats per la Fiscalia, haurà de deixar el càrrec de conseller.

Per a un tercer integrant independentista de la mesa, Adriana Delgado, el Ministeri Públic sol·licita 16 mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de multa.

La Fiscalia acusa aquests exmembres de la Mesa d’actuar conscientment amb la voluntat “d’infringir el mandat inequívoc” de les resolucions del Tribunal Constitucional, que els va instar a impedir els debats sobre l’autodeterminació i contra la monarquia, que van tenir lloc l’octubre del 2019.

En aquesta causa, la instrucció de la qual va concloure el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest mes de novembre, els quatre imputats han presentat recursos encara pendents de resoldre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.