ERC també hi té a perdre si tomba els pressupostos

Amb 76 milions d’euros en joc, Junqueras evitar descartar categòricament un suport als comptes en cas de desacord sobre la llei audiovisual

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Les esmenes sobre els pressupostos generals de l’Estat que han presentat ERC, EH Bildu, el PNB, el PDECat, Más País, Compromís, el PRC i Nueva Canarias, i que el PSOE ha acceptat, sumen un valor de gairebé 293 milions d’euros, dels quals 76 milions corresponen a les que ha presentat ERC, publica Vozpópuli citant fonts de la comissió de pressupostos del Congrés.

Aquest botí obtingut de les negociacions dificulta que ERC opti ara per tombar els pressupostos, en els quals ha introduït 55 esmenes que canalitzaran 30 milions d’euros només per a Catalunya, així com 38,4 milions que beneficiaran tots els territoris de l’Estat, 7 milions només per al País Basc i 1 milió que beneficiarà les Balears, segons la mateixa informació.

L’esmena que injecta un import més gran correspon a la inversió per a tots els territoris d’Espanya de 10,5 milions per a la cinematografia en llengües cooficials, seguida dels 10 milions de per als ajuntaments perquè adquireixin habitatge públic de lloguer a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), i de 10 milions més per ajudar els estudiants a comprar llibres de text.

Pel que fa als imports destinats només a Catalunya, Vozpópuli destaca els 7,5 milions de reforç al sistema tecnològic català, 2,1 milions per a comissaries de Barcelona, i 2 milions per al Circuit de Catalunya, que ja va ser rescatat el 2020 amb 19 milions per la Generalitat.

Altres imports menors reflectits per aquesta informació són mig milió per a modernització dels Mossos d’Esquadra en l’àmbit judicial, 250.000 per al Festival Tardor de Catalunya, 100.000 per a l’Arxiu Històric de Barcelona i el mateix import per a l’arxiu de Tarragona.

També es destinen a Catalunya 30.000 euros tant a l’Institut d’Estudis Aranesos com per a la dinamització de les Valls d’Àneu, 50.000 euros tant per a l’A2 a Mollerussa, com per al passeig Ragull de Ripoll i la Fundació Jordi de Sant Jordi, entre altres, 95.000 euros a la Fira de Teatre de Tàrrega, i 100.000 euros al Festival de Música de Torrella de Montgrí, la mateixa quantitat que reben el pla contra el soroll del Vallès i un pas subterrani de la connexió ferroviària entre Barcelona i Saragossa.

Durant l’entrevista que ha concedit aquest dilluns al programa Cafè d’Idees (La 2 i Ràdio 4), el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha evitat descartar categòricament el suport del seu partit als pressupostos en el cas que no assoleixin un acord amb el PSOE.

L’exvicepresident català, això sí, ha respost que és “molt difícil” que si “no hi ha acords en qüestions fonamentals per a la societat catalana”, com la llei audiovisual, “hi hagi acords en moltes altres coses”. “Si no arribem a un acord, veurem què vol dir no arribar a un acord i en quina dimensió no hi ha un acord”, ha respost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.