Confirmat el primer cas de la variant òmicron de coronavirus a Espanya

El servei de microbiologia de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha anunciat que és un viatger procedent de Sud-àfrica

Coronavirus

Primer cas confirmat de la variant òmicron del coronavirus a Espanya. Ho ha comunicat aquest dilluns l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid, que ha informat que es tracta d’un viatger procedent de Sud-àfrica. Han informat que el pacient es troba bé i que la seqüenciació del virus s’ha pogut obtenir el mateix dia gràcies a un procediment “ultraràpid”.

Segons la Comunitat de Madrid, es tracta d’una persona de 51 anys, que va tornar de Sud-àfrica el 28 de novembre, prèvia escala a Amsterdam, amb símptomes lleus. Ara està aïllat per la quarantena i Salut Pública fa vigilància dels contactes estrets en el vol que va aterrar a Madrid procedent de la capital dels Països Baixos. El positiu es va detectar en un cribratge amb test d’antígens a l’aeroport de Barajas.

Aquesta nova variant es va detectar a Sud-àfrica. Oficialment, es va anunciar el 24 de novembre. Aquest passat divendres, l’Organització Mundial de la Salut li va donar el nom d’òmicron i la va descriure com a variant preocupant.

Aquest dilluns en un comunicat, l’OMS ha anunciat als 194 països membres que “la probabilitat que la variant òmicron s’escapi en l’àmbit mundial és alta. I que això pot tenir conseqüències greus segons diversos factors, com ara a quins llocs es produeixin brots.” En el mateix comunicat, l’OMS destaca que amb aquesta nova variant sembla que hi ha un risc més elevat de reinfecció, però que la informació que es té encara és limitada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.