Illa assegura que el PSC vol facilitar l’aprovació dels nous pressupostos de la Generalitat

El dirigent socialista afirma que el govern central tindrà en compte el català en la nova llei de l'audiovisual

El president del grup socialista al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha afirmat que el PSC s’ofereix al govern català per aprovar els pròxims comptes de la Generalitat, si l’executiu de Pere Aragonès no acaba comptant amb suport de la CUP. Illa ha afirmat en declaracions a Naciódigital que “en el que depengui del PSC, Catalunya tindrà pressupostos”, i que “malgrat els cordons sanitaris, les negatives d’alt to… Malgrat tot, si amb la majoria d’investidura no són capaços de tirar endavant un pressupost, el PSC serà allà per possibilitar que Catalunya tingui un pressupost en vigor, a poder ser, l’1 de gener del 2022”.

Salvador Illa diu que el govern central tindrà en compte un percentatge pel català en la nova llei de l’audiovisual. Illa ha afirmat que “la llei de l’audiovisual ha de respectar les competències de les comunitats autònomes i nosaltres som partidaris que es respectin i es preservin en aquesta llei, enfortir les llengües cooficials”, afegint que “a mi em consta que el govern d’Espanya està en la mateixa posició i, per tant, estic convençut que s’arribarà a un acord satisfactori per a tothom”.

En aquest context, el qui serà el pròxim primer secretari del PSC ha denunciat que TV3 “ha perdut pluralitat”. Illa ha afirmat que “anem per mal camí, en el sentit que TV3, des del meu punt de vista, ha perdut pluralitat i és vista només per un segment de la població catalana que possiblement sigui el segment que menys necessita enfortir el català”. Illa assegura que “m’agradaria que no perdéssim de vista a l’hora de parlar de com enfortir i reforçar el català que la CCMA i en concret TV3 va ser un mitjà molt important per enfortir el català i penso que, en aquest sentit, hem perdut posicions”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari