Iceta torna a negar que el PSOE i ERC pactessin l’amnistia en els acords per a la Mesa

El ministre de Cultura assenyala que en les converses només parlen "de posar fi a la judicialització"

    El ministre de Cultura i Esport en funcions, Miquel Iceta

    Foto: @culturagob

    El ministre de Cultura en funcions, Miquel Iceta, ha negat aquest dimecres -tal com també va fer dimarts- que el PSOE i ERC acordessin l’amnistia dins dels acords per a la constitució de la Mesa del Congrés, com ha defensat el líder dels republicans, Oriol Junqueras. En declaracions als mitjans, Iceta ha insistit que malgrat que “és veritat que en moltes converses estem parlant de posar fi a la judicialització d’un conflicte que té arrels polítiques”, l’acord per a la constitució de la Mesa “diu el que diu, i no diu el que no diu”.

    Preguntat per la reforma del reglament i la possibilitat d’utilitzar el català a la cambra, Iceta no ha descartat que utilitzi el català al Congrés. “Si em pregunten en català, potser contesto en català, és el meu costum”, ha dit. En aquest sentit, ha recordat que la pluralitat és positiva per al país i ha afirmat que “nosaltres som amants de la diversitat, ens agraden les llengües, i crec que això no ha de preocupar ningú, perquè ahir va quedar acreditat que podem parlar llengües diferents i entendre’ns”.

    D’altra banda, Iceta també ha negat que el govern espanyol hagi relegat l’euskera i el gallec en la seva campanya per a l’ús del català a les institucions europees, tal com li retreuen el PNB i el BNG. “El govern d’Espanya ha plantejat la plena oficialitat a les institucions europees del català, el gallec i l’euskera, i hem aconseguit, cosa que alguns posaven en dubte, que no hi hagi cap veto de cap país europeu en el procés”, ha assenyalat.

    (Visited 81 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari