La policia italiana deté Puigdemont a Sardenya

L'expresident català tenia ordre de detenció internacional dictada pel Tribunal Suprem

Puigdemont, en un moment de l'entrevista de TV3 a Brussel·les

La policia italiana ha detingut aquest dijous l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l’illa de Sardenya. Carles Puigdemont es trobava a l’illa italiana per participar en la recepció institucional que el síndic de l’Alguer oferia als grups participants en una trobada cultural internacional organitzada per l’associació Adifolk.

L’expresident català està fugit de la justícia espanyola des de finals del 2017 quan va abandonar Espanya després de la seva participació en els moments àlgids del procés independentista català. Arran de la seva participació en aquests fets el Tribunal Suprem va dictar ordre internacional de detenció contra Puigdemont, una ordre de cerca i captura dictada pel jutge Pablo Llarena.

El Suprem ha confirmat que l’euroordre contra Puigdemont es mantenia activada, i es dona la circumstància que el Parlament Europeu va aixecar la immunitat a Puigdemont el passat mes de març i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea la va mantenir retirada.

La detenció de Puigdemont s’ha produït per agents de paisà de la policia italiana quan l’expresident ha arribat a l’aeroport de l’Alguer. Estava previst que a la recepció on anava l’expresident català també hi havien d’anar la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

S’ha sabut que Puigdemont passarà aquesta nit a la comissaria de la policia de l’Alguer i aquest divendres passarà a disposició judicial, on els jutges de la Cort d’Apel·lació de Sàsser, a qui correspon la competència sobre la seva posada en llibertat o l’extradició, decidiran què fer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides