L’assemblea continua sent misteriosa i opaca

La junta de Laporta aprova convocar-la el 16 o el 17 d'octubre, però oculta encara l'ordre del dia

Elena Fort, portaveu del Barça

La junta de Joan Laporta es debat encara al límit del calendari sobre com desplegar el parany contra l’anterior directiva de Josep Maria Bartomeu en l’assemblea ordinària fixada per al 16 o 17 d’octubre pròxim, en funció del dia i l’hora assenyalades per al Barça-València.

La reunió de la junta d’ahir va servir només per a reafirmar la data, més o menys previsible. Sobre el contingut i l’ordre del dia a penes novetats, únicament la xifra del pressupost d’ingressos per a l’actual temporada de 765 milions d’euros. Les pèrdues es confirmen també amb aquests 481 milions sobre els quals no existeix, o no es coneix almenys, l’estratègia de responsabilitat que vol plantejar la junta de Laporta. 

Pel que ha transcendit, el seu criteri és d’uns 90 milions de pèrdues atribuïbles a la Covid, 138 milions a una provisió per venda de jugadors per sota del seu cost d’adquisició, una altra per riscos legals no determinada encara i la resta dèficit de gestió que Laporta li vol endossar a Josep Maria Bartomeu, encara que va dimitir el 27 d’octubre de 2020, i a la Comissió Gestora en un exercici lliure d’interpretació de la comptabilitat que promet convertir-se en un conflicte de final inevitable en els tribunals. 

Si hi havia més detalls, la directiva portaveu, Elena Fort, no ho va explicar directament perquè es va perdre bona part de la reunió. Va preferir assistir a un acte de l’IHub del club, sense que de l’anterior portaveu de club, Josep Vives, es tingui cap notícia. 

El comunicat fet públic pel club sí que avança la intenció de presentar reformes estatutàries, com l’alta telemàtica dels socis vist que l’obertura del lliure accés no ha funcionat i la reducció dels mandats a cinc anys. Si n’hi ha unes altres, que sembla que sí, no es coneixeran fins a vint dies abans de l’assemblea, això si no se’ls passa el termini, com en l’assemblea extraordinària del 20 de juny passat.

Per al que sí que hi ha data és per a la presentació de la Due Diligence a càrrec del CEO, Ferran Reverter, el 6 d’octubre, a deu dies de l’assemblea per a escalfar-la convenientment en contra de Bartomeu segons el pla previst.

Una assemblea, per tant, que segueix embolicada en misteris, ocultacions i falta de transparència, en bona part perquè els propis advocats busquen formes i trucs legals per a transformar tota la creativitat comptable de Laporta en una liquidació anticipadament polèmica si ell i la seva junta no volen fer-se responsables, tal com els estatuts ho exigeixen. 

Quan Laporta parlava de fer malabarismes es referia sobretot a treure’s de damunt el pes mort d’unes pèrdues que, gràcies al vot de censura, serà impossible atribuir a Josep Maria Bartomeu. La moguda legal que ve serà de les que fan història.

La convocatòria de l’assemblea pot formalitzar-se, com a màxim, quinze dies abans de la seva celebració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides