El preu de la llum marca un nou rècord per segon dia consecutiu

El cost estarà per sobre dels 100 euros tot el dia, arribant al seu màxim entre les vuit i les deu de la nit, amb 120 euros per MWh

Torres elèctriques
Torres elèctriques

Torres elèctriques

El preu de la llum segueix disparat i, en només 24 hores, ha tornat a marcat un nou rècord històric. Si aquest dilluns el cost mitjà de l’electricitat al mercat majorista era de 106,74 euros, avui dimarts el preu ha incrementat cinc euros més, situant-se en 111,88 euros el megawatt hora (MWh).

Segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE), el cost estarà per sobre dels 100 euros tot el dia, i arribarà al seu màxim entre les vuit i les deu de la nit, amb 120 euros per MWh. El mínim, de 102,02 euros per MWh, s’assolirà entre les quatre i les cinc de la tarda.

Si comparem les xifres amb l’any anterior, el preu mitjà de la llum s’ha incrementat un 188%: l’11 d’agost del 2020, l’electricitat va costar 38,88 euros per MWh. Des d’aquest juliol, el preu manté una tendència a l’alça i, de fet, el darrer mes va tancar amb una mitjana de 92,42 euros per MWh. Des que va començar l’agost, ja s’han batut cinc màxims històrics i entre les causes es troben l’encariment del gas als mercats internacionals i l’increment dels preus d’emissió de CO2.

(Visited 148 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari