S’obre la vacunació als menors de 12 a 16 anys a partir d’aquest dimecres

El darrer Consell Executiu del Govern català també aprova endurir els criteris per aplicar el toc de queda als municipis

El vicepresident, Jordi Puigneró, el president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la reunió del Consell Executiu
El vicepresident, Jordi Puigneró, el president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la reunió del Consell Executiu

El vicepresident, Jordi Puigneró, el president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la reunió del Consell Executiu

En la darrera reunió del Consell Executiu, el Govern català ha decidit obrir la vacunació als joves de 12 a 16 anys, que podran demanar cita prèvia al web del Departament de Salut a partir d’aquest dimecres. Ha estat el president Pere Aragonès qui ho ha anunciat, posant èmfasi en la importància de la immunització d’aquest grup de cara al pròxim curs.

“Necessitem que s’immunitzi pensant també en el bon funcionament dels centres educatius de secundària, batxillerat i formació professional el curs vinent”, ha declarat Aragonès, que s’ha referit al col·lectiu com un dels que “ha patit especialment els efectes de la pandèmia, sobretot les restriccions que limitaven l’activitat social”.

El Govern també ha anunciat l’enduriment dels criteris per aplicar el toc de queda nocturn als municipis catalans. Fins ara, s’aplicava a les poblacions de més de 5.000 habitants on la incidència acumulada a set dies fos superior als 400 casos per 100.000 habitants. Ara, amb els canvis aprovats per l’Executiu català, s’aplicarà als municipis amb una incidència igual o major als 250 casos.

Un altre aspecte del toc de queda nocturn que canvia és que el Govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’avali per dues setmanes més, en comptes de fer-ho cada setmana com fins ara.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari