Brussel·les compra 250 milions de dosis de la vacuna catalana d’Hipra

La Comissió Europea vol complementar la cartera de vacunes existent de cara a la tardor i l'hivern

Brussel·les comprarà 250 milions de dosis de la vacuna de la farmacèutica catalana Hipra contra el coronavirus. Un total de 14 estats de la Unió Europea podran tenir dosis d’aquesta vacuna un cop rebin l’aval de l’Agència Europea de Medicaments (EMA) per poder comercialitzar-la.

L’objectiu de la Comissió Europea és complementar la cartera de vacunes existent i així garantir la “màxima preparació” de cara a la tardor i l’hivern, segons ha detallat l’euro comissària de Salut, Stella Kyriakides.

Kyriades també ha destacat que és essencial que la vacunació i les dosis de reforç augmentin els pròxims mesos i ha afirmat que treballen incansablement per garantir-ne la disponibilitat.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que la compra de la vacuna contra el coronavirus d’Hipra per part de Brussel·les demostra la fortalesa de la indústria farmacèutica catalana i espanyola.

Tot plegat en un context en el qual la pandèmia va a la baixa. El Departament de Salut ha informat que hi ha 241 ingressats menys per covid, una xifra que suposa un total de 1.289 hospitalitzats. A més, hi ha 42 persones a les unitats de cures intensives, nou menys en relació amb les dades de la setmana passada, i 16 morts, dels quals 10 eren més grans de 80 anys. Pel que fa als positius diagnosticats per l’atenció primària, se n’informa de 8.039 més en una setmana.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari