Argimon no descarta la vacuna d’Hipra per a la quarta dosi

Reclama més sobirania econòmica i fiscal per poder afrontar els reptes de la sanitat catalana

Imatge d'arxiu de vacunació

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no descarta que la “vacuna catalana” del laboratori Hipra es pugui injectar a la població aquesta tardor, quan arrenqui la immunització de la ciutadania amb la quarta dosi de la defensa contra el coronavirus.

El conseller ha recordat que el vaccí està pendent de rebre l’autorització de l’Agència Europea del Medicament (EMA) per a la comercialització, però s’ha mostrat convençut que tindrà “un recorregut important a molts països”.

Argimon ha fet aquestes afirmacions durant la seva intervenció en un acte a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent.

El conseller també ha fet referència als reptes del sistema sanitari, entre els quals ha destacat el finançament i el relleu de professionals en els pròxims anys, ja que el nombre de personal que es jubilarà no s’equilibrarà amb el personal que entra al sistema. “És un element que es coneixia i ha faltat planificació per totes bandes”, ha dit, fent també autocrítica.

Per fer front a aquests reptes, Argimon ha reclamat més sobirania econòmica i fiscal per a Catalunya i la transferència de competències per part de l’Estat en aspectes com ara la planificació de postgrau o l’acreditació de places.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari