Les farmàcies ja fan test d’antígens i envien els resultats a Salut

Qui ho vulgui pot comprar la prova a la farmàcia i fer-se-la allà mateix, sota la supervisió d'un professional

Una farmàcia

Les farmàcies catalanes ja poden fer i supervisar testos d’antígens a qualsevol persona que ho sol·liciti. Alhora, el resultat que surti de la prova diagnòstica es podrà remetre al Departament de Salut i els usuaris podran conèixer el diagnòstic a través de l’aplicació de La Meva Salut, segons avança RAC1.

Fins ara, els centres farmacèutics es limitaven a vendre aquests tests ràpids d’autodiagnòstic sense recepta des del passat 22 de juliol, però ara les oficines també podran fer constar el resultat de la prova de forma oficial al sistema de Salut.

Es tracta d’un servei que té un cost addicional. I com que és oficial, en cas de ser negatiu servirà com a certificat, per exemple, per viatjar, si s’ha fet de manera recent. El preu dependrà de cada farmàcia. D’una banda, caldrà pagar el que costi el test (que acostuma a estar entre els 5 i 10 euros) i també s’establirà un preu per l’acció del farmacèutic, que serà l’encarregat de recollir la mostra i fer la prova.

El Col·legi de Farmacèutics ha penjat el comunicat oficial aquest divendres anunciant aquesta possibilitat, tot i que moltes farmàcies encara no ofereixen aquest servei.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.