Quatre llibres per l’estiu i un per la ‘rentrée’

Les dades sobre la venda de llibres durant la pandèmia són contradictòries. Els llibreters van constatar l’any passat que guanyaven lectors però que perdien vendes. Les plataformes digitals, en canvi, les van augmentar un 500%. Les llibreries han sobreviscut als mesos de tancament obligat i la immensa majoria continuen obertes. Paral·lelament s’ha disparat la difusió pirata de llibres a través de whatsapp. Us recomano quatre llibres per aquest estiu i un cinquè per la ‘rentrée’. No els pirategeu, please.

Icaria Editorial ha publicat el llibre que el doctor en Filosofia de la Universitat de Deusto Adrián Almazán ha fet en forma d’entrevista als científics Antonio Valero i Alicia Valero, pare i filla. Ell és catedràtic d’Enginyeria Energètica de la Universitat de Saragossa i ella, professora de Màquines i Motors Tèrmics al mateix centre. A “Thanatia. Los límites minerales del planeta” ens expliquen que no podem continuar vivint al ritme que ho fem, perquè no hi ha prou minerals al Planeta per mantenir aquesta marxa que ens du a la catàstrofe. La conclusió? “Cal cuidar Gaia allargant la vida a la Terra i frenant la seva degradació cap a Thanatia”. No cal afegir res.

Les cobertes de “Cuentos del progreso. Conversaciones con el pastor” les ha fet Pol·len Edicions en paper de llana, per substituir els materials sintètics que contaminen i s’esgoten. Recull les converses de l’activista per la Sobirania Alimentària Gustavo Duch amb un pastor que li explica la seva concepció del progrés i la modernitat. El pastor li diu que no coneixerà la fi de la civilització perquè fa anys que està morta. Exagera?

Ahmad Alhamsho va néixer a Al-Thawra a Síria el 1992. A “Todos los Ahmad del mundo” (Plataforma editorial) reconstrueix la sortida del seu país i com arriba a Barcelona després de quasi resignar-se a la mort quan creuava el mar Egeu entre Turquia i Grècia en una pastera que va quedar a la deriva. Un testimoni clar, contundent i ben explicat. I té raó, el món és ple d’Ahmads. I de polítics que no els fan la vida més fàcil, més aviat tot el contrari.

Isidre Ambrós va ser corresponsal de La Vanguardia a Pekín i Hong Kong durant una dècada. L’editorial Diëresis li ha publicat “La cara oculta de China”, on ens descriu en una seixantena de pinzellades de tres a cinc planes cadascuna com és i com funciona una societat com la xinesa. He après molt llegint-lo. Per això us el recomano.

I per la tornada de vacances preparem-nos per llegir “1939. La caiguda de Barcelona”. Columna Edicions ha imprès aquest nou llibre d’Andreu Claret on presenta de forma novel·lada “un relat emotiu dels darrers dies de la Barcelona republicana i del massiu pas de la frontera de 1939, amb Lluís Companys com a teló de fons”. Abans quan sentíem a parlar dels ‘claretians’ pensàvem en un orde religiós ara ens venen al cap els seguidors d’un periodista que fa llibres que es llegeixen i es venen molt bé. El cercle perfecte.

Per cert, vosaltres quins recomaneu?

(Visited 216 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari