Petrolis Independents reconeix que va pagar per la publicitat prohibida que li van fer a ‘Bricoheroes’

La CCMA té fins el divendres per presentar al·legacions a l’expedient que ha obert el CAC al programa de TV3 de Peyu i Jair Domínguez

Jair Domínguez fa publicitat de Petrolis Independents al programa de TV3 'Bricoheroes'

Petrolis independents, l’empresa del diputat de JxCat Joan Canadell, va reconèixer en un missatge a Twitter que va pagar per la publicitat que li van fer al programa Bricoheroes de TV3 i que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que és inadequada i que pot constituir una infracció greu a la regulació vigent a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquest missatge el va publicar el passat 8 de juliol en resposta a una informació del digital e-notícies que denunciava que “TV3 fa publicitat encoberta de l’empresa d’un diputat de Junts. Jair Domínguez va lluir una samarreta de Petrolis independents, propietat de Joan Canadell”.

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya va obrir un expedient a la CCMA després que la seva Àrea de Continguts analitzés quatre edicions del programa emeses els dies 5 i 6 de juliol per TV3 per verificar el compliment de la normativa sobre l’emplaçament de producte i hi detectés set incidències per “manca d’advertiment” de l’empresa anunciada, dues per “prominència indeguda” i una per “prominència indeguda i incitació directe a la compra”.

La publicitat de Petrolis Independents es va emetre al programa del dia 6 i va consistir en què Domínguez va intervenir-hi durant uns deu minuts portant una samarreta amb la marca de l’empresa ben visible al pit. La càmera va fer primers plans de la marca de Petrolis Independents mentre Domínguez es posava bé la samarreta perquè primer la duia de l’inrevés i l’altra presentador, Lluís Jutglar (Peyu), li ho va fer notar. L’informe del CAC assenyala que “la presència de Petrolis Independents té prominença indeguda per manera de presentació i, per tant, pot constituir un supòsit de publicitat prohibida”. L’informe del CAC recorda que la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya preveu que les infraccions greus són sancionades amb una multa des de 12.001 euros a 90.000 euros.

El ple del CAC va aprovar, el dilluns 19 de juliol, comunicar l’obertura d’aquest expedient a la CCMA i donar-li un termini màxim de deu dies perquè “formuli les manifestacions que consideri oportunes arran de l’eventual incompliment de les condicions per a la realització de l’emplaçament de producte”. La reacció del director de TV3, Vicent Sanchis, va ser eliminar de la graella els programes de Bricoheroes que estava previst emetre aquest estiu. Els capítols que han donat lloc a l’informe del CAC i la resta dels 30 que s’han emès en la primera i segona temporada de Bricoheroes a TV3 i les seves xarxes socials encara es poden veure al seu portal a la CCMA.

La CCMA té temps, doncs, fins el proper divendres per presentar les al·legacions que cregui oportunes per estalviar-se la sanció prevista pel CAC. Precisament, aquest divendres està convocada la darrera sessió de la comissió de control de la CCMA al Parlament abans de les vacances d’estiu. És evident que Bricoheroes protagonitzarà part d’aquesta sessió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides