Per què Roures li posa caducitat a l’aval de Joan Laporta?

Amb el pas dels dies, el pudor a aparèixer com a avalador de Joan Laporta s’ha perdut, fins a superar la cara de ciment amb la qual Jaume Roures ha admès que va decidir aportar part de l’aval “per a evitar noves eleccions al FC Barcelona”, ha afirmat, justificant les condicions afegides a aquest favor d’urgència perquè Joan Laporta no hagués de renunciar a ser president després d’haver guanyat les eleccions.

Així ho va qualificar, com un favor, el fundador de Mediapro que va assegurar, també, no haver exigit cap contraprestació. Un gest d’extrema gratitud, o de gentilesa que potser haurà de retornar-se més endavant, que va insistir a haver accedit amb una data de caducitat ferma, la del 30 de novembre d’enguany, donant a entendre que, gràcies a les maniobres de Laporta, ja no serà necessari estendre la garantia més enllà d’aquesta data.

En efecte, a 30 de novembre l’aval ha de revisar-se i, en funció dels resultats econòmics degudament aprovats per l’assemblea, sofrir l’afectació que correspongui: reduir-se, desaparèixer, mantenir-se o augmentar-se. Jaume Roures ha transmès la sensació que l’aval seu ja no serà necessari després d’aquests esdeveniments.

Haurien de donar-se les circumstàncies, poc probables, de no produir-se pèrdues en la liquidació de l’actual exercici 2020-21, que s’afegirien íntegrament a l’aval de 124 milions, i alhora que es produïssin beneficis que cobrissin a més el 15% del pressupost de despeses de la pròxima temporada. Ciència-ficció.

O Jaume Roures s’ha cregut aquest conte o bé, unilateralment, té decidit que per la seva part no té la menor intenció de prorrogar el seu aval. Encara que Roures va emetre en el seu moment un comunicat desmarcant-se com Mediapro de l’aval de Orpheus Media SL, a través d’Àngel Riudalbàs, empresari del seu cercle que va ser nomenat immediatament directiu, avui no té cap problema a admetre que es tracta del seu aval i que ell decideix sobre quan el retira. Riudalbàs, en definitiva, no pinta res.

L’alternativa de Joan Laporta serà trobar un altre avalador per a substituir Jaume Roures, per si falla. La pregunta és si la resta s’ha cregut també el conte de l’aval com l’empresari audiovisual. L’aval na néixer tort i es va complicant.

(Visited 344 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari