Mala maror a la caixa de solidaritat

Els expresidents del Parlament De Gispert i Benach s'aparten de la iniciativa, afectada per la divisió entre faccions independentistes i per acusacions de tracte de privilegi

De Gispert i Benach, l'any 2018, quan van assumir la gestió de la caixa de solidaritat
De Gispert i Benach, l'any 2018, quan van assumir la gestió de la caixa de solidaritat

Núria de Gispert i Ernest Benach, expresidents del Parlament de Catalunya, s’han desvinculat de la caixa de solidaritat, la iniciativa de suport econòmic als encasats pel seu paper en el procés, per les tensions internes entre les faccions independentistes, revela El Confidencial.

Segons aquesta informació, De Gispert va trencar abruptament presentant una carta de renúncia i Benach s’ha distanciat de la gestió d’una iniciativa impulsada inicialment per les dues grans entitats del procés, l’ANC i Òmnium Cultural, i que des de fa gairebé tres anys gestiona l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat. Tots dos expresidents del Parlament n’havien assumit la gestió el novembre del 2018 quan aquesta associació va rebre el testimoni de les entitats.

Un factor principal de la mala maror és que s’hagi destinat una part principal dels fons recaptats als dirigents polítics del més alt nivell, de manera que no s’han cobert la majoria de les 3.000 persones que l’independentisme considera “represaliades”. No obstant això, El Confidencial pública que també es critica que s’han destinat els diners rebuts per a qüestions que no tenen a veure amb la defensa als tribunals, sinó amb iniciatives de desgast i resistència contra l’Estat.

En particular, però, aquesta informació destaca com a principal factor de tensió les acusacions als responsables de la caixa de tracte privilegiat en casos com el de Jordi Sànchez, la defensa del qual El Confidencial xifra en més de 75.000 euros.

En declaracions al mateix digital, el president de la caixa de solidaritat, Josep Cruanyes, ha explicat que De Gispert i Benach van demanar “ser rellevats dels seus càrrecs” i ha negat que s’hagi comès cap discriminació. En aquest sentit, argumenta que han ajudat més de 600 persones i que tenen un centenar de casos pendents de resoldre. A més, nega que en els casos de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart hagin pagat despeses de defensa, que assegura que les van assumir l’ANC i Òmnium.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Mala maror a la caixa de solidaritat”

Deixa un comentari

Notícies més llegides