El govern espanyol evita posicionar-se sobre el Fons Complementari de Riscos de la Generalitat

La ministra i portaveu Montero afirma que encara no tenen opinió sobre la iniciativa engegada a favor dels encausats pel Tribunal de Comptes, però que vetllaran per la legalitat

Reunió del consell de ministres del 6 de juliol
Reunió del consell de ministres del 6 de juliol

Foto: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

L’anunci del Fons Complementari de Riscos, habilitat pel govern català per ajudar els ex-alts càrrecs catalans afectats per acusacions del Tribunal de Comptes a afrontar el pagament de fiances, ha generat una reacció freda per part del govern espanyol.

La ministra i portaveu, María Jesús Montero, ha evitat entrar a jutjar si la creació del fons pot constituir un delicte de malversació o menyscapte de fons públics, amb relació a un advertiment en aquest sentit del Tribunal de Comptes. De fet, ha considerat que no li correspon al govern jutjar-ho.

Montero ha respost que no pot opinar sobre la mesura aprovada pel govern català perquè no coneix l’acord, anunciat aquest dimarts al migdia, més enllà del contingut dels titulars de premsa, però ha assegurat que el govern espanyol “vetlla per la legalitat existent”, de manera que “totes les normes passen per aquest filtre de legalitat”.

A més, ha afegit que quan l’executiu que presideix Pedro Sánchez tingui una opinió sobre el fons, la difondrà públicament.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari