L’independentisme ideava ocupar Brussel·les per alliberar els presos

Segons les notes de Vendrell del sumari Voloh, la marxa sortia de Barcelona i arribava a la capital d'Europa en dos mesos

Xavier Vendrell
Xavier Vendrell

El telèfon mòbil de Xavier Vendrell, exconseller d’ERC i un dels cervells de l’1-O, detingut el passat 28 d’octubre en el marc de l’operació Voloh, continua generant informació. Dijous es feia públic un nou full de ruta independentista que la Guàrdia Civil hauria trobat en el telèfon del republicà, i ara es coneix la intenció de realitzar una llarga marxa des de Catalunya fins a Brussel·les per internacionalitzar el conflicte català, i després prendre permanentment la capital de la UE fins a aconseguir la llibertat dels presos i la convocatòria d’un referèndum.

Es tractava de mobilitzar dos milions de persones durant dos anys i ocupar Europa. “Necessitem que els dos milions de ‘indepes’ dediquin una setmana cada dos anys fins a la victòria”, va deixar anotat Vendrell en la seva agenda. Assegurava, així mateix: “Acampem fins a tenir la llibertat de presos i exiliats i l’acceptació del resultat d’un referèndum”.

Segons publica avui El Confidencial, la iniciativa va sorgir a inicis de l’estiu de 2018. Una de les possibilitats era realitzar una marxa sobre les principals capitals d’Europa: París, Brussel·les, Berlín, Praga, Viena, Roma i Ginebra, encara que la seva complexitat era molt superior a la d’una única marxa sobre Brussel·les, que a més era una ciutat molt més simbòlica com a capital d’Europa.

La intenció era que cada activista dediques una setmana de les seves vacances a participar en aquesta gran ‘performance’ que tenia com a justificació la internacionalització del conflicte català. En l’equació, 20.000 eren els activistes mobilitzats en tot moment, 100 podien ser els relleus i 7, els dies que cada activista havia de dedicar a la causa abans de ser rellevat. En les notes ho deixa molt clar: “Torns de 20.000 amb relleu setmanal. Preparats per resistir dos anys”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides