Catalunya aixeca aquest dilluns la prohibició de celebrar festes majors

El Procicat continua aprovant mesures de relaxament

Fireworks of various colors bursting against a black background

El Govern relaxa més mesures anticovid. S’aplicaran a partir de dilluns vinent, 7 de juny. Catalunya recupera les festes majors i les revetlles. Ara bé, de moment les festes populars no seran com en època prepandèmica, sinó que cada activitat s’haurà d’adaptar al seu pla sectorial, aprovat també pel Procicat. La nova resolució també permet les graduacions a les universitats.

D’altra banda, s’amplia al 70% l’aforament en assemblees d’associacions, entitats esportives i culturals. També puja del 50 al 70% l’aforament en actes religiosos i cerimònies civils, i als congressos, convencions o fires. I es podran celebrar actes de graduació universitaris, amb un 70% d’ocupació, amb els assistents asseguts, i un màxim de 1.000 persones a interior i 3.000 a l’aire lliure.

Aquestes mesures que entraran en vigor dilluns se sumen a les que ja estan vigents des d’aquest divendres: bars, restaurants, teatres, cinemes i gimnasos ja poden obrir fins a la una de la matinada . També ha augmentat aforament en diversos sectors i ja es poden tornar a fer pícnics a l’exterior, sempre que sigui en zones habilitades.

No poden obrir encara bars musicals i discoteques. El sector confia, però, poder obrir per Sant Joan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides