Sanitat relaciona AstraZeneca amb 20 casos de trombosi i quatre morts

El ministeri avisa a les comunitats que no recomanin la vacuna d'Oxford per davant de la de Pfizer

Vacuna contra la covid-19

El ministeri de Sanitat ha confirmat avui 20 casos de trombes a Espanya després de la inoculació de la vacuna contra la covid-19 d’AstraZeneca, quatre d’aquests han resultat mortals. D’altra banda, s’està investigant una cinquena mort per la seva possible relació amb aquest vaccí.

En plena distribució de les segones dosis als professionals essencials menors de 60 anys que van rebre AstraZeneca, que poden triar entre repetir fàrmac o rebre Pfizer, el departament que dirigeix Carolina Darias ha avisat a les comunitats que no poden recomanar la vacuna d’AstraZeneca a aquestes persones.

El risc que plana és que no hi hagi prou dosis si la majoria dels vacunats opten per AstraZeneca, com està passant. A Catalunya hi ha 240.000 persones que estan pendents de completar la immunització.

El Ministeri i les comunitats van decidir recomanar Pfizer, però que els vacunats que volguessin completar la pauta amb AstraZeneca poguessin fer-ho signant abans un consentiment informat del risc infreqüent de patir un trombe. Així i tot, algunes autonomies, com ara Andalusia, no demanen aquest document.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides