Ampliació d’horaris i aforaments i reunions de fins a deu persones

Aquest dilluns marca un nou pas en la desescalada que va començar després de Setmana Santa a Catalunya

Continua la desescalada de mesures de prevenció contra la covid a Catalunya. Les xifres de la pandèmia continuen millorant i aquest dilluns, 24 de maig, s’amplia l’horari a bars i restaurants i es permet reunions de fins a 10 persones, segons ha anunciat el Procicat. També s’amplia l’aforament a la cultura i el comerç, que ja es van avançar la setmana passada. Es preveu que aquestes mesures es mantinguin durant 15 dies, fins al 6 de juny.

A partir d’avui, bars i restaurants poden començar a servir esmorzars a partir de les 6 del matí. És una hora i mitja més d’hora que fins ara, que la restauració podia obrir a partir de les 7.30. També s’amplia l’horari de tancament, que es pot allargar una hora més, fins a la mitjanit. Aquest canvi d’horari ja va entrar en vigor dijous passat, després que el TSJC donés la raó al gremi en un recurs en què justament demanaven ampliació d’horari i d’aforaments. Arran també d’aquesta decisió de la justícia, l’aforament dels interiors de bars i restaurant s’ha ampliat al 50% malgrat que el Procicat havia decidit mantenir-lo al 30% actual. La distància entre les taules a les terrasses es manté: dos metres.

L’altre gran canvi és l’ampliació de les reunions socials, que podran ser de fins a deu persones. Aquesta mesura, de tota manera, com que afecta drets fonamentals, ha hagut de ser validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El 7 de maig ja es va mostrar a favor de mantenir la restricció vigent encara, de sis persones màxim, sense límit de bombolles.

Aquesta segona Pasqua, festiu per a moltes persones, teatres i cinemes podran ampliar l’aforament del 50% al 70%- així com en tots els àmbits de la cultura -, i dels comerços, del 30% al 50%. A més, augmenta el nombre màxim de persones que hi pot haver, que passa de 500 a 1.000 en interiors, i de 1.000 a 3.000 en exteriors o interiors amb ventilació reforçada.

Aquest mateix augment del nombre màxim de persones s’aplicarà també a l’esport i a les activitats de culte, que mantenen la limitació d’aforament actual, del 50%.

Finalment, a les universitats, recuperen la presencialitat, en tots els cursos, amb la limitació del 50% d’aforament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides