Ampliació d’horaris i aforaments i reunions de fins a deu persones

Aquest dilluns marca un nou pas en la desescalada que va començar després de Setmana Santa a Catalunya

Continua la desescalada de mesures de prevenció contra la covid a Catalunya. Les xifres de la pandèmia continuen millorant i aquest dilluns, 24 de maig, s’amplia l’horari a bars i restaurants i es permet reunions de fins a 10 persones, segons ha anunciat el Procicat. També s’amplia l’aforament a la cultura i el comerç, que ja es van avançar la setmana passada. Es preveu que aquestes mesures es mantinguin durant 15 dies, fins al 6 de juny.

A partir d’avui, bars i restaurants poden començar a servir esmorzars a partir de les 6 del matí. És una hora i mitja més d’hora que fins ara, que la restauració podia obrir a partir de les 7.30. També s’amplia l’horari de tancament, que es pot allargar una hora més, fins a la mitjanit. Aquest canvi d’horari ja va entrar en vigor dijous passat, després que el TSJC donés la raó al gremi en un recurs en què justament demanaven ampliació d’horari i d’aforaments. Arran també d’aquesta decisió de la justícia, l’aforament dels interiors de bars i restaurant s’ha ampliat al 50% malgrat que el Procicat havia decidit mantenir-lo al 30% actual. La distància entre les taules a les terrasses es manté: dos metres.

L’altre gran canvi és l’ampliació de les reunions socials, que podran ser de fins a deu persones. Aquesta mesura, de tota manera, com que afecta drets fonamentals, ha hagut de ser validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El 7 de maig ja es va mostrar a favor de mantenir la restricció vigent encara, de sis persones màxim, sense límit de bombolles.

Aquesta segona Pasqua, festiu per a moltes persones, teatres i cinemes podran ampliar l’aforament del 50% al 70%- així com en tots els àmbits de la cultura -, i dels comerços, del 30% al 50%. A més, augmenta el nombre màxim de persones que hi pot haver, que passa de 500 a 1.000 en interiors, i de 1.000 a 3.000 en exteriors o interiors amb ventilació reforçada.

Aquest mateix augment del nombre màxim de persones s’aplicarà també a l’esport i a les activitats de culte, que mantenen la limitació d’aforament actual, del 50%.

Finalment, a les universitats, recuperen la presencialitat, en tots els cursos, amb la limitació del 50% d’aforament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.