La Generalitat suspèn a l’Índex Europeu de Qualitat de Govern

És la CCAA espanyola, i una de les regions d'Europa Occidental, on els ciutadans valoren més negativament el seu executiu regional

Quim Torra i Pere Aragonès
Quim Torra i Pere Aragonès

L’Índex Europeu de Qualitat de Govern 2021 situa Catalunya com la Comunitat Autònoma espanyola que té el govern menys ben valorat pels seus ciutadans. A més, el govern de la Generalitat hi destaca com un dels executius regionals d’Europa Occidental que rep dels seus habitants una pitjor qualificació.

Aquest treball, elaborat per la Universitat de Göteborg a partir de les opinions de 129.000 persones enquestades en 208 regions dels 27 estats membres de la Unió Europea -a Catalunya, també en llengua catalana enguany per primer cop-, mesura la percepció dels ciutadans sobre la qualitat del govern subnacional, considerant qüestions com l’economia, la prestació de serveis, la imparcialitat i la corrupció, i recull enguany també la relació entre l’índex i els indicadors sobre la pandèmia de la covid-19.

El govern de la Generalitat de Catalunya hi apareix com el darrer d’Espanya per primer cop des del 2010, amb una puntuació inferior a la d’aleshores. Els responsables d’aquesta anàlisi destaquen que mentre les CCAA més destacades, el País Basc, La Rioja i Navarra, han millorat constantment, Catalunya, Andalusia i les Illes Canàries han decaigut des de l’anterior índex, publicat el 2017. El govern català era el sisè per la cua fa quatre anys.

Així mateix, indiquen que s’han produït a diversos estats membres, entre els quals Espanya, variacions regionals consistents i significatives amb una classificació per puntuació de les regions que, finalment, ha estat similar a anys anteriors.

· Aquest mapa, que assigna colors a les puntuacions de cada regió, mostra el resultat del govern català comparat amb els de les altres regions.

Mapa de l'Índex Europeu de Qualitat de Governs

(Visited 413 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari