La Generalitat suspèn a l’Índex Europeu de Qualitat de Govern

És la CCAA espanyola, i una de les regions d'Europa Occidental, on els ciutadans valoren més negativament el seu executiu regional

Quim Torra i Pere Aragonès
Quim Torra i Pere Aragonès

L’Índex Europeu de Qualitat de Govern 2021 situa Catalunya com la Comunitat Autònoma espanyola que té el govern menys ben valorat pels seus ciutadans. A més, el govern de la Generalitat hi destaca com un dels executius regionals d’Europa Occidental que rep dels seus habitants una pitjor qualificació.

Aquest treball, elaborat per la Universitat de Göteborg a partir de les opinions de 129.000 persones enquestades en 208 regions dels 27 estats membres de la Unió Europea -a Catalunya, també en llengua catalana enguany per primer cop-, mesura la percepció dels ciutadans sobre la qualitat del govern subnacional, considerant qüestions com l’economia, la prestació de serveis, la imparcialitat i la corrupció, i recull enguany també la relació entre l’índex i els indicadors sobre la pandèmia de la covid-19.

El govern de la Generalitat de Catalunya hi apareix com el darrer d’Espanya per primer cop des del 2010, amb una puntuació inferior a la d’aleshores. Els responsables d’aquesta anàlisi destaquen que mentre les CCAA més destacades, el País Basc, La Rioja i Navarra, han millorat constantment, Catalunya, Andalusia i les Illes Canàries han decaigut des de l’anterior índex, publicat el 2017. El govern català era el sisè per la cua fa quatre anys.

Així mateix, indiquen que s’han produït a diversos estats membres, entre els quals Espanya, variacions regionals consistents i significatives amb una classificació per puntuació de les regions que, finalment, ha estat similar a anys anteriors.

· Aquest mapa, que assigna colors a les puntuacions de cada regió, mostra el resultat del govern català comparat amb els de les altres regions.

Mapa de l'Índex Europeu de Qualitat de Governs

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides