Catalunya posa fi a l’estat d’alarma amb un dispositiu policial similar al de Cap d’Any

Els Mossos i les policies locals muntaran controls especials per evitar les aglomeracions de gent al carrer

Aquesta propera mitjanit decaurà l’estat d’alarma i amb ell se n’aniran algunes de les restriccions més importants, com el toc de queda o el confinament perimetral. Aquest dissabte a la nit el toc de queda estarà vigent durant dues hores: de 10 a 12. A partir de llavors, i per primer cop en sis mesos, es podrà sortir al carrer de nit. Això sí, continuarà estant prohibit trobar-se amb més de sis persones.

Preveient que molta gent sortirà al carrer per celebrar la fi del toc de queda, els Mossos i les policies locals han preparat un desplegament policial similar al d’una nit de Sant Joan o de Cap d’Any.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet “una crida a la prudència i a la responsabilitat” i ha demanat a la ciutadania que surti al carrer amb coneixement i respectant les restriccions: principalment la limitació de trobades a sis persones i la prohibició de beure alcohol al carrer (això amb pandèmia o sense).

El comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha donat més detalls sobre el dispositiu especial d’aquesta nit, amb controls de trànsit i alcoholèmia arreu del territori. “Serà un dispositiu molt similar al d’una revetlla de Sant Joan o de Cap d’Any. Cal buscar els punts més estratègics perquè la mobilitat no serà la mateixa”, ha dit. Seran operatius conjunts amb les policies locals. De fet, a Barcelona, la Guàrdia Urbana incrementarà un 30% els seus efectius.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avalava ahir les restriccions que li ha plantejat el Govern per a després de l’estat d’alarma. La de les trobades de sis persones i la dels aforaments religiosos són les dues restriccions que necessitaven aval judicial perquè afecten drets fonamentals. També es mantenen, com a mínim una setmana més, altres restriccions com el límit d’aforament a botigues, teatres i cinemes: a un terç.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides