Catalunya posa fi a l’estat d’alarma amb un dispositiu policial similar al de Cap d’Any

Els Mossos i les policies locals muntaran controls especials per evitar les aglomeracions de gent al carrer

Aquesta propera mitjanit decaurà l’estat d’alarma i amb ell se n’aniran algunes de les restriccions més importants, com el toc de queda o el confinament perimetral. Aquest dissabte a la nit el toc de queda estarà vigent durant dues hores: de 10 a 12. A partir de llavors, i per primer cop en sis mesos, es podrà sortir al carrer de nit. Això sí, continuarà estant prohibit trobar-se amb més de sis persones.

Preveient que molta gent sortirà al carrer per celebrar la fi del toc de queda, els Mossos i les policies locals han preparat un desplegament policial similar al d’una nit de Sant Joan o de Cap d’Any.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet “una crida a la prudència i a la responsabilitat” i ha demanat a la ciutadania que surti al carrer amb coneixement i respectant les restriccions: principalment la limitació de trobades a sis persones i la prohibició de beure alcohol al carrer (això amb pandèmia o sense).

El comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha donat més detalls sobre el dispositiu especial d’aquesta nit, amb controls de trànsit i alcoholèmia arreu del territori. “Serà un dispositiu molt similar al d’una revetlla de Sant Joan o de Cap d’Any. Cal buscar els punts més estratègics perquè la mobilitat no serà la mateixa”, ha dit. Seran operatius conjunts amb les policies locals. De fet, a Barcelona, la Guàrdia Urbana incrementarà un 30% els seus efectius.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avalava ahir les restriccions que li ha plantejat el Govern per a després de l’estat d’alarma. La de les trobades de sis persones i la dels aforaments religiosos són les dues restriccions que necessitaven aval judicial perquè afecten drets fonamentals. També es mantenen, com a mínim una setmana més, altres restriccions com el límit d’aforament a botigues, teatres i cinemes: a un terç.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.