Vergés confia tenir vacunats de covid un 70% dels catalans al juliol

La vacunació de les persones d'entre 50 i 59 anys arrencarà aquest mes de maig a Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest dissabte que “de ben segur” que els ciutadans d’entre 50 i 59 anys es començaran a vacunar aquest mes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vergés ha assegurat que confia que el 9 de maig, quan acabi l’estat de l’alarma, el 80% de les persones d’entre 60 i 79 anys ja estaran vacunades i es podrà obrir la campanya a altres franges.

La consellera ha afegit que més endavant “potser” també es convocaran per franges els ciutadans d’entre 40 i 49, però que, per sota d’aquesta edat, les crides podrien ja ser “massives” sense “filar tan prim”, apel·lant, directament, a majors de 16 o 18 anys.

Vergés ha assegurat que si la Unió Europea compleix amb els seus compromisos d’entrega de vacunes, es podria arribar al 70% de vacunats al juliol. “Si no estiguéssim al 70% perquè no arriben tantes vacunes com estan compromeses, ens hi acostaríem”, ha dit la consellera de Salut.

El Govern, en converses amb el TSJC

D’altra banda, el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha afirmat en una entrevista a RAC1 que el Govern decidirà si manté el toc de queda tres dies abans del 9 de maig, que és quan acaba l’estat d’alarma a Espanya. El conseller admet converses amb el TSJC perquè el decret que prepara la Generalitat per modificar la llei de Salut Pública no quedi en paper mullat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.