La trama 3% també esquitxa Lleida

Els investigadors troben proves de blanqueig de capital que arribava a Convergència que apunten en aquesta direcció

La investigació del ‘cas 3%’ de presumptes comissions il·legals a CDC a canvi d’obra o serveis públics s’ha estès a Lleida. En el si de la investigació del ‘cas Boreas’, sobre suposada corrupció de funcionaris i membres de CDC en la concessió de serveis per part de la diputació lleidatana en l’època del dirigent convergent Joan Reñé, el fiscal del cas ha sol·licitat al jutge instructor que remeti a l’Audiència Nacional la part de les indagacions sobre la trama que pivota al voltant de la productora audiovisual Triacom i de l’empresa MYJ Grues.

Es tracta d’un hòlding que “va ser especialment beneficiat” en l’adjudicació d’obres públiques per un valor de 60 milions d’euros per part de la Generalitat i d’altres administracions quan estaven governades per CiU, segons publica El Periódico.

Els investigadors han trobat proves que uneixen aquest procés judicial en què està implicat Reñé (detingut a l’octubre de l’any 2018) amb la trama del 3% que instrueix l’Audiència Nacional. La fiscalia sosté que, a part dels pagaments en metàl·lic i regals als investigats, s’ha descobert que a través de Triacom (productora del concurs El Gran Dictat, de TV3) “s’han estat blanquejant centenars de milers d’euros que arribaven a CDC”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides