Catalunya manté la mascareta tot i que Europa ja preveu excepcions

La Generalitat entén que el debat sobre en quins casos ja no cal dur-la és "excessivament prematur"

Una mare posa la mascareta al seu fill

Salut entén que el debat sobre si cal començar a flexibilitzar la normativa sobre l’ús de la mascareta és “excessivament prematur”. Un pronunciament que arriba després que el Centre Europeu de Control de Malalties hagi plantejat ja algunes excepcions per als vacunats. Així ho han confirmat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol.

Sàmper ha criticat el pronunciament europeu: “No ajuda que arribin notícies dient que la mascareta en breu no serà obligatòria; això ens ho dirà Salut quan tinguem un índex de vacunació prou elevat”. En la mateixa línia s’ha pronunciat Ramentol, que ha afirmat el Govern “examinarà” aquesta recomanació, però que ara mateix és “prematur abordar aquest debat” perquè només un 13% de la població del país està vacunada.

En concret, el centre europeu veu amb bons ulls que no hi hagi ni distància social ni mascaretes en trobades de vacunats o de vacunats amb una persona que no sigui de risc. En canvi, recomana mantenir aquestes mesures si hi ha alguna persona de risc o en reunions de no vacunats.

L’organisme europeu puntualitza que l’ús de les mascaretes i de les distàncies s’haurà de mantenir en “espais públics i grans concentracions independentment de l’estatus de vacunació dels presents”. Dona també via lliure als estats per eximir de tests o quarantena als vacunats que vulguin viatjar. “Les autoritats de salut pública poden considerar l’exempció de les persones completament vacunades de les proves repetides en entorns laborals i d’altres comunitats”, afirma en un comunicat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.