L’EMA recomana seguir vacunant amb Janssen tot i les trombosis

La consellera Vergés celebra l'aval de l'Agència Europea del Medicament i insisteix que la vacuna és segura

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha trobat aquest dimarts un “possible vincle” entre els casos “molt excepcionals” de trombosi i la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la farmacèutica Janssen. Així i tot, el Comitè de Seguretat de l’EMA avala vacunar amb aquest fàrmac, perquè defensa que els riscos són molt menors que els beneficis que aporta.

Després de dues setmanes investigant els sis casos de coàgul sanguini que s’han detectat als Estats Units entre els milions de vacunats, l’EMA ha decidit incloure al prospecte de la vacuna una advertència del possible risc, molt improbable, de tenir una trombosi com a efecte secundari. Tot i això, en continua recomanant l’ús a la Unió Europea.

Ara seran els països de la Unió Europea els que decidiran si comencen la vacunació amb Janssen. Cal recordar que es va paralitzar just el dia abans que se n’havien de començar a distribuir les dosis.

A Catalunya, el Departament de Salut té guardades 24.000 dosis d’aquesta vacuna en espera d’aquesta decisió. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat l’aval de l’Agència Europea de Medicaments a la vacuna de Janssen, i insisteix que la vacuna és segura.

(Visited 76 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari