Salut vol començar la vacunació general a partir del mes d’abril

Avisa que la Setmana Santa és un "gran interrogant" i que "res no exclou la possibilitat d'una quarta onada"

Vacuna contra la covid-19

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha indicat que treballen amb la previsió de començar la vacunació de població general a partir de l’abril de manera progressiva si es confirma que arriben les dosis compromeses. En declaracions al 3/24, Ramentol ha indicat que el sistema està preparat i que primer es començarà per la població de més edat i amb problemes de salut crònics.

Ara bé, també ha reconegut que la Setmana Santa és un “gran interrogant” pel que fa a la situació epidemiològica, i que “res no exclou la possibilitat d’una quarta onada”.

Sobre la vacunació amb AstraZeneca, ha indicat que Salut estudia la viabilitat jurídica de vacunar majors de 55 sense l’aval de l’Estat.

Ramentol ha indicat que després de la tercera onada, Catalunya ha entrat ara en la “fase de desenllaç”, amb l’objectiu de vacunar el 70% de la població. En aquest sentit, ha assegurat que el dispositiu està preparat per fer una vacunació massiva, però el “factor limitant serà la disponibilitat de vacunes”.

Així, ha indicat que si es compleixen les previsions de la Comissió Europea, a partir de l’abril haurien d’arribar moltes més dosis i llavors es podrà “començar a desencadenar de manera progressiva els mecanismes per accedir a la població general”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides