Les autonomies acorden tancar per Setmana Santa i per Sant Josep

Catalunya, que s'ha abstingut, manté el toc de queda a les deu i Sanitat s'obre a estudiar l'ús de la vacuna d'AstraZeneca en persones d'entre 55 i 65 anys

Pla de detall d'un control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a la N-260 (Sort) el 4 de desembre del 2020. (horitzontal)

Catalunya mantindrà el toc de queda entre les deu del vespre i les sis del matí en Setmana Santa. El consell interterritorial de Salut, on hi participen el Ministeri de Sanitat i totes les autonomies, ha acordat aplicar-lo no més tard de les 23 h durant les vacances, si bé es permet avançar una hora, com farà la Generalitat.

Amb l’abstenció de Catalunya i l’oposició de Madrid, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat també el tancament perimetral de les autonomies per Setmana Santa i a les regions que fan festa el dia de Sant Josep. Seran l’excepció Balears i Canàries, que admeten visitants amb una PCR negativa, tot i que no podran rebre turistes de la resta de l’Estat.

A més, Sanitat i les autonomies han acordat limitar les trobades a un màxim de quatre persones en espais públics tancats i sis en espais a l’aire lliure. Fins ara a Catalunya es poden reunir fins a sis persones. Als espais privats quedaran prohibides les trobades de persones que no conviuen.

Salut lamenta que l’Estat només actuï en època de vacances i considera que les mesures s’han acordat per endurir les restriccions a la Comunitat de Madrid. L’executiu català està a favor de mantenir els confinaments perimetrals autonòmics, però no de limitar a quatre el nombre de persones que es poden reunir.

D’altra banda, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que aquest dijous la ponència de vacunes i la comissió de Salut Pública debatran autoritzar l’ús de la vacuna d’AstraZeneca en persones d’entre 55 i 65 anys, tal com demana la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides