Budó atribueix a PSOE i PP la “pulsió” del 23-F contra Catalunya

La portaveu del govern destaca, en aquest sentit, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució

Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha considerat que el PSOE i el PP manifesten “contra l’autonomia de Catalunya i contra el dret dels catalans a decidir per ells mateixos” la mateixa pulsió que el cop d’Estat del 23 de febrer del 1981.

Budó ha afirmat que “l’esperit involucionista” d’aquells colpistes “no va desaparèixer i ha emergit molts cops”, entre els quals ha destacat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, amb què es va destituir el govern de Carles Puigdemont l’any 2017.

Segons la consellera de la Presidència, “al llarg de tots aquests anys, hem vist com els diferents poders de l’Estat i els dos principals partits espanyols han conservat aquesta pulsió”, i ha afegit que una llei d’amnistia, que afavorís els dirigents del procés presos i encausats, “sí que seria una veritable celebració d’haver superat el cop”.

Budó ha assegurat que hi ha “moltíssimes proves” del vincle que ha establert entre el PSOE i el PP i els colpistes que el guàrdia civil Antonio Tejero va portar al Congrés ara fa 40 anys, i ha citat en aquest sentit la vigència de la llei mordassa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.