Budó atribueix a PSOE i PP la “pulsió” del 23-F contra Catalunya

La portaveu del govern destaca, en aquest sentit, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució

Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha considerat que el PSOE i el PP manifesten “contra l’autonomia de Catalunya i contra el dret dels catalans a decidir per ells mateixos” la mateixa pulsió que el cop d’Estat del 23 de febrer del 1981.

Budó ha afirmat que “l’esperit involucionista” d’aquells colpistes “no va desaparèixer i ha emergit molts cops”, entre els quals ha destacat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, amb què es va destituir el govern de Carles Puigdemont l’any 2017.

Segons la consellera de la Presidència, “al llarg de tots aquests anys, hem vist com els diferents poders de l’Estat i els dos principals partits espanyols han conservat aquesta pulsió”, i ha afegit que una llei d’amnistia, que afavorís els dirigents del procés presos i encausats, “sí que seria una veritable celebració d’haver superat el cop”.

Budó ha assegurat que hi ha “moltíssimes proves” del vincle que ha establert entre el PSOE i el PP i els colpistes que el guàrdia civil Antonio Tejero va portar al Congrés ara fa 40 anys, i ha citat en aquest sentit la vigència de la llei mordassa.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari