La Generalitat aparca l’aprovació d’un marc normatiu extraordinari

Aragonès argumenta que les bones dades epidemiològiques el fan innecessari i que no volen introduir "més confusió" quan no s'ha definit el marc post-estat d'alarma

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El govern de la Generalitat ha confirmat aquest dimarts que ha aparcat la idea d’aprovar un marc normatiu extraordinari amb què poder adoptar mesures com el toc de queda després de la finalització de l’estat d’alarma, aquest 9 de maig.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha explicat que la consolidació de les bones dades epidemiològiques fa innecessària ara l’aprovació de noves mesures via decrets llei, que considera, a més, que podrien introduir “més confusió”. En aquest sentit, ha adduit que el “marc de sortida” de l’estat d’alarma vigent no s’ha definit.

Aragonès ha defensat que ja disposen d’eines jurídiques per gestionar la situació epidemiològica actual. En particular, s’ha referit les que es van aprovar el passat mes de juliol, supeditades a l’autorització de la justícia.

“Millor esperar una mica”, “posem les coses fàcils” i “no costa res para uns dies”, ha expressat sobre el fet de no adoptar mesures quan, juntament amb l’estat d’alarma, aquest cap de setmana finalitzin el toc de queda i la prohibició d’entrar i sortir de Catalunya.

En qualsevol cas, el vicepresident català ha recordat que no s’ha deixat enrere “l’excepcionalitat sanitària”, i que no ha descartat “cap mesura a aplicar” ni la possibilitat d’introduir “adequacions” en el marc jurídic.

La portaveu i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha recordat que segueixen vigents limitacions com el màxim de sis persones en trobades, i ha remarcat, com Aragonès, la importància de la responsabilitat individual.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.