La protesta no s’atura i Barcelona viu la sisena nit de manifestacions

Forta presència policial per controlar una jornada més en què s'ha tornat a demanar la llibertat del raper Pablo Hasél

GRAF1942. BARCELONA, 21/02/2021.-Vista de la estación de Sants, en Barcelona, durante la manifestación celebrada este domingo en protesta por el encarcelamiento del rapero Pablo Hasel. Un total de 102 personas han sido detenidas, de las que hasta el momento solo una ha ingresado en prisión, y 82 mossos han resultado heridos, casi todos de carácter leve, en las cinco noches de disturbios vividas en Cataluña tras el encarcelamiento de Hasel. EFE/alejandro García

L’onada de protestes contra l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél no s’atura. Aquest diumenge, en el sisè dia d’aldarulls, els manifestants han posat el focus al barri de Sants, allà s’han concentrat i des de l’estació han marxat cap al centre de Barcelona. També hi ha hagut manifestacions a Girona i Tortosa.

Unes 300 persones s’han concentrat davant de l’estació de Sants de Barcelona, completament blindada pels Mossos d’Esquadra. Abans de començar la manifestació s’ha fet una petita assemblea entre els participants en què han posat en comú què els ha portat a manifestar-se. Alguns han dit que no era només la defensa de Pablo Hasél, sinó que també volen protestar per la llei mordassa, pels desnonaments, per la precarietat laboral que viuen molts joves i contra la reforma laboral.

L’actuació dels Mossos d’Esquadra i el model d’ordre públic s’ha posat en qüestió, especialment després de com es va controlar i dissoldre la manifestació de dissabte al carrer Gran de Gràcia de Barcelona. Aquest matí, després del creuament de declaracions de la passada setmana, el conseller d’Interior i la cúpula i els sindicats de Mossos han refet ponts i, en una reunió, han acordat treballar de forma conjunta per millorar les actuacions del cos en un moment que qualifiquen de molt complex.

En les cinc jornades de protesta prèvies hi ha hagut 102 detencions. D’aquest total, 32 són menors d’edat. La nit del dimarts 16 de febrer es van fer 18 detencions. L’endemà, dimecres 17, la xifra es va elevar fins a les 33. La tercera i quarta nit es van fer 8 i 4 detencions, respectivament. Pel que fa a la nit de dissabte, en què hi va haver protestes a Barcelona, Tarragona, Lleida, Sabadell i Girona, es van comptabilitzar 39 detinguts. Paral·lelament, segons fonts policials, arran d’aquests episodis 82 agents han resultat ferits.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.