El TEDH avala la sentència a Pablo Hasel perquè considera que “no ha estat desproporcionada”

El tribunal amb seu a Estrasburg declara inadmissible el recurs del raper

  Pablo Hasél
  Pablo Hasél

  El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha declarat inadmissible el recurs del raper Pablo Hasel per la condemna per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a les institucions de l’Estat. En la sentència publicada aquest dijous, el tribunal amb seu a Estrasburg considera que la resolució dels tribunals espanyols i la condemna a presó no va ser “desproporcionada” i que el recurs del raper “no té fonaments”.

  En el recurs, Hasel al·legava que s’havia violat el seu dret a la llibertat de pensament i consciència, a la llibertat d’expressió, el dret a reparació i que s’havia limitat l’ús dels seus drets, però segons el TEDH, l’Audiència Nacional va tenir en compte en la condemna la jurisprudència del mateix tribunal i va dictar la sentència amb un “equilibri dels interessos implicats”. Per això, Estrasburg no considera que s’hagi violat la llibertat d’expressió del raper, tal com ell al·legava.

  El tribunal assegura que “està d’acord” amb l’afirmació dels jutges espanyols que els comentaris i cançons del raper “incitaven al suport al terrorisme”, i considera que “les declaracions estaven a l’abast d’audiències àmplies i tenien la capacitat de comportar conseqüències nocives”. D’altra banda, Estrasburg recorda que si Hasel no hagués tingut condemnes prèvies, no hauria entrat a presó per aquesta condemna.

  El raper ha estat condemnat a presó per enaltiment del terrorisme pel contingut de les lletres de les seves cançons, per agredir un periodista, i per agredir un testimoni en un judici contra un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida. Inicialment, l’Audiència va condemnar Hasel a dos anys de presó, però la sala d’apel·lacions va rebaixar la pena a nou mesos.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari