Protesta massiva per Hasél en la cinquena mobilització a Barcelona

Després de quatre dies de protestes, avui ha estat el primer dia en què hi ha hagut una crida unitària

Després de quatre dies de protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél repartides per tot el país, avui ha estat el primer dia en què hi ha hagut una crida multitudinària. L’escenari de la trobada ha estat la plaça Universitat de Barcelona.

La Guàrdia Urbana xifra l’afluència en 6.000 persones. Els Mossos d’Esquadra han disposat més antiavalots que els dies previs i s’han preparat amb recursos com la tanqueta d’aigua per possibles aldarulls greus.

A les rodalies de la plaça Universitat, com ja és habitual, els antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra han establert controls per escorcollar les pertinences de la gent que s’hi apropava. A més, s’han tancat alguns accessos al metro d’Universitat. Algunes botigues i sucursals bancàries de la zona han tapat amb fusta els aparadors de vidre per protegir-los de potencials atacs.

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat contenidors, a petició dels Mossos d’Esquadra, per evitar que siguin calcinats o usats com a barricades. Des de dimarts s’han retirat 544 contenidors a tota la ciutat, segons fonts municipals.

Poc abans de les 20 h, la massa d’assistents ha començat a moure’s cap a plaça Catalunya a través de la ronda. Un grup de joves, els més excitats, han estat els primers a trencar la concentració d’Universitat i han protagonitzat les primeres persecucions als vehicles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

Ràpidament, els mateixos han arribat a la Prefectura Superior de la Policia Nacional. Han fet llançaments d’ampolles de vidre i els Mossos han respost avançant línies amb els antiavalots fins a fer-los retrocedir cap a Urquinaona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Protesta massiva per Hasél en la cinquena mobilització a Barcelona”

Deixa un comentari

Notícies més llegides