Salut estudia reobrir els centres comercials si es manté la bonança

El secretari general del departament, Marc Ramentol, insisteix que anar a votar diumenge serà segur

Barcelona. Manifestació del comerç a la plaça Sant Jaume per demanar la reobertura dels centres comercials.

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha dit que fins diumenge de la setmana que ve es mantindran les mesures restrictives actuals, però en els pròxims dies s’haurà de revisar si se’n poden relaxar algunes. En aquest sentit, Ramentol ha apuntat la possibilitat de flexibilitzar l’obertura dels centres comercials que fa setmanes que es mantenen completament tancats.

Les dades de contagis a Catalunya continuen a la baixa. Malgrat això, Salut alerta de les conseqüències que pot tenir la variant britànica i insisteix que no es pot abaixar la guàrdia.

De moment, segons Ramentol, la variant britànica no ha alterat les previsions de contagis. Diu que el nombre de casos està disminuint malgrat que la presència d’aquesta soca entre els infectats de covid-19 a Catalunya ja arriba al 22%.

Sobre les dades, ha destacat que són positives, però ha alertat que “les UCI estan millorant de manera exasperadament lenta”.

El Departament de Salut insisteix que anar a votar diumenge és segur, dins el context actual de pandèmia. Ramentol creu que no hi ha risc si les persones que van a votar mantenen les mesures habituals quan surtin al carrer i als col·legis se segueixen les mesures establertes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.