El Tercer Sector demana prioritat en polítiques socials al nou govern

Les retallades contínues condemnen les polítiques socials a malviure sobrevivint i deixant sense ajut a la part més vulnerable de la societat

Part of the By a Wall series.

La Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 3.000 associacions i entitats catalanes que treballen en defensa dels drets socials contra la pobresa i l’exclusió, s’avança a la composició del nou govern que sortirà de les urnes el 14 de febrer i demana que les polítiques socials esdevinguin una prioritat “inexcusable” per acabar amb anys de retallades i congelació de pressupostos que han condemnat el tercer sector a una política de supervivència.

La Taula, a través d’un comunicat, ha expressat que “fa massa anys que tenim unes polítiques socials adormides, que s’han desenvolupat a batzegades i que no han donat resposta a les necessitats reals de les persones en situació de més vulnerabilitat”.

Les entitats del Tercer Sector demanen al nou govern un compromís en ferm i reconèixer quines són les polítiques socials prioritàries, per tal d’augmentar els recursos disponibles i que la pobresa i la desigualtat social no es cronifiquin a Catalunya. La Taula assegura que la pandèmia de la covid-19 i la crisi sociosanitària que se’n deriva ha demostrat que el sistema de protecció dels drets socials i l’ajuda no té prou múscul.

Els programes electorals de tots els partits coincideixen que cal augmentar els recursos assistencials, però arribada l’hora de governar són altres les polítiques que passen al davant. Per aquesta raó la Taula del Tercer Sector ha elaborat un decàleg d’actuacions prioritàries en matèria social, entre les quals hi trobem garantir l’ingrés mínim vital, aprovar un pacte sobre l’habitatge, incrementar la inversió en infància i també assegurar l’accés a internet com un dret fonamental i que reduiria la bretxa digital que afecta tant a infants com a adults.

Les entitats del Tercer Sector demanen, governi qui governi, un compromís en ferm per lluitar contra la pobresa i les desigualtats que deixen molts catalans enrere convertint-los en ciutadans de segona classe.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari