El tercer sector llença un crit d’auxili al nou govern de la Generalitat

Un informe de la Confederació del Tercer Sector alerta que s'han perdut més del 10% dels llocs de treball a les entitats

Les entitats socials catalanes han llençat un crit de socors a la Generalitat de Pere Aragonès que esperen no caigui al buit. La crisi de la covid-19 s’ha acarnissat especialment amb aquest sector, segons es reflecteix en l’informe presentat per la Confederació de Tercer Sector.

La tendència de creixement progressiu de l’ocupació al Tercer Sector s’ha vist interrompuda per l’aparició de la covid, i les dades posen de manifest que més del 10% dels empleats han perdut la seva feina, sent el sector de les dones, que representa el 78% del personal, el més perjudicat.

A més durant el temps més dur de la pandèmia, el 22,8% del personal va estar afectat per un ERTO i el 14,4% estava de baixa com a derivada de la covid, un augment de més del 127,5% respecte a l’any 2019.

Segons l’informe, els treballadors no han estat els únics a patir les conseqüències de la crisi. Les pròpies entitats també estan a la corda fluixa, ja que als anys d’infrafinançament s’ha sumat la pandèmia.

El 43,4% de les entitats ha tancat l’any 2020 amb pèrdues mentre que els sobrecostos, causats per la covid, han estat de 84 milions d’euros. Els diners han estat destinats a la compra d’equips de protecció i a la contractació de personal de reforç.

L’informe de la Confederació també posa de manifest que la pèrdua d’ingressos pel tancament dels centres d’activitats i les places buides no ocupades a residències, entre d’altres, van suposar perdre 593 milions d’euros. A més el 65% de les entitats socials van patir retards als pagaments de factures per part de les administracions catalanes, el que va suposar no poder fer front a moltes de les despeses.

La Confederació del Tercer Sector demana al nou govern de la Generalitat que no els deixi caure a l’oblit i que, amb una aprovació urgent de nous pressupostos, es desplegui una llei de suport al teixit social. Les entitats consideren que és necessari un augment del 67,6% del pressupost destinat a les polítiques públiques dels serveis socials per poder fer front a tota la despesa acumulada de més de 10 anys de menysteniment per part de l’administració catalana. Amb aquest crit de socors, el tercer sector, vol deixar de ser la parenta pobra de l’atenció social.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.