Cuixart crida a “lluitar” acceptant que “els nostres fills vagin a la presó”

El president d'Òmnium afirma que el fet d'estar-hi disposats com a pares és "un pas endavant" per la independència i aposta per "utilitzar la presó com a resposta al seu règim totalitari"

Jordi Cuixart
Jordi Cuixart

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha advocat aquest dilluns, durant una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, per “lluitar” per la independència de Catalunya “fins al punt” d’acceptar “que els nostres fills vagin a la presó, si és necessari”.

Cuixart, ha manifestat, citant la seva experiència i la dels seus pares, que els independentistes tenen “un límit molt evident”, i que el que s’han de plantejar és: “Estem disposats a assumir que els nostres fills vagin a la presó?”. “Perquè qui pateix més la presó són els pares”, ha afirmat.

Seguidament, ha reiterat la pregunta: “Estem disposats a lluitar fins al punt que els nostres fills vagin a la presó, si és necessari?”. Segons el dirigent d’Òmnium, condemnat a nou anys de presó com a culpable de sedició i actualment en règim de tercer grau penitenciari, tothom s’ha de fer aquesta pregunta, recordant que fa dècades “la gent posava els seus fills al front de lluita”.

“No hem de tirar els nostres fills als peus dels lleons”, ha matisat, a més d’afegir que tenen clar que “el nostre límit” és que “no enviarem els nostres fills al front de lluita, a lluitar de manera bel·licosa. Els tancs els tenen ells, que matin ells si volen”, en referència a Espanya.

“En canvi, estem disposats al fet que es puguin passar llargues temporades de presó amb l’objectiu que aquest país pugui decidir lliurement quin ha de ser el seu futur polític?”, ha reformulat la qüestió.

“Si la resposta és que sí, hem fet un pas de gegant”, troba Cuixart. “Si la resposta és que no, ens hem de plantejar segons quines estratègies perquè si li posem els límits a l’Estat amb la repressió, ells tenen l’aparell repressor, com estem veient, molt ben greixat. Nosaltres el que hem de fer és revertir-lo, fer la clau de judo: utilitzar la presó com a resposta al seu règim totalitari“, ha argumentat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides