Iceta: “Vull una Espanya forta en la seva unitat i orgullosa de la seva diversitat”

El recent nombrat ministre de Política Territorial i Funció Pública assegura que “no hi ha fortalesa més solida que la que sorgeix de l’acord i del pacte”

“Buenos días, Bos días, Egun on, Bon dia. Us saludo amb les llengües d’Espanya. M’agrada Espanya com és: diversa, plural i unida”. Així ha començat el discurs de Miquel Iceta després de rebre la cartera de Política Territorial i Funció Pública de mans de la fins ara titular Carolina Darias i després de prometre el càrrec al Palau de la Zarzuela davant del rei.

Iceta ha assegurat que “seguirem un camí ja traçat. No hi haurà sobresalts. No hi haurà invents ni improvisacions.” El també líder del PSC ha recordat que Pedro Sánchez li havia posat ahir ja deures: cooperació, col·laboració, coordinació i cogobernança.

A la vegada, el ministre ha subratllat que vol una “Espanya forta en la seva unitat i orgullosa de la seva diversitat” i ha assegurat que “no hi ha fortalesa més solida que la que sorgeix de l’acord i del pacte”. Iceta també ha destacat el seu “compromís amb la Constitució espanyola”. “La Constitució va ser un profund acord entre espanyols i sol pot i ha de millorar-se a través d’acords sòlids”, ha afegit Iceta, que també ha dit que la carta magna “consagra unitat i diversitat, com ho fan els estats federals”.

Entre els objectius que s’ha plantejat, destaca modernitzar les administracions, prosseguir la tasca de digitalització i lluitar pels fons europeus.

El ministre de Política Territorial ha tingut també paraules d’agraïment cap a Carolina Darias i ha elogiat la tasca d’exministres que havien ocupat la seva cartera com són Meritxell Batet, Joaquín Almunia i Jordi Sevilla. Així mateix, ha destacat la feina de Salvador Illa al capdavant del Ministeri de Sanitat, de qui ha emfatitzat la seva vocació de servei públic i el seu compromís amb la cooperació i la concòrdia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides