El president Sánchez nomena Miquel Iceta nou ministre de Política Territorial

Substitueix Carolina Darias, que es fa càrrec del ministeri de Sanitat, en substitució de Salvador Illa

Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, és el nou ministre de Política Territorial i Funció Pública del govern espanyol. Substitueix d’aquesta manera Carolina Darias, que passa a liderar el Ministeri de Sanitat, després que Salvador Illa hagi dimitit per tal de dedicar-se a la campanya electoral catalana com a candidat del PSC.

Així ho ha anunciat aquesta tarda el president espanyol en una compareixença a la Moncloa, en què ha agraït la dedicació d’Illa al capdavant de Sanitat. “Ha estat un ministre extraordinari, una persona honesta que mai no ha presumit dels seus encerts i sempre ha demanat disculpes pels seus errors”, ha dit Pedro Sánchez, que ha lloat la seva “capacitat de diàleg” amb les comunitats autònomes i ajuntaments.

“Cooperació, cogovernança, Miquel Iceta és un home de concòrdia”, ha dit Sánchez del polític català, de qui també ha dit que és “un estudiós de la política”. El president espanyol ha assegurat que “aquest govern avança davant de la por i la incertesa”, i ha promès “humilitat i dedicació” en el camí cap a l'”Espanya que tots els espanyols es mereixen”.

Iceta té entre altres reptes la reactivació de la taula de diàleg. La seva predecessora –juntament amb Sánchez i el mateix Illa, entre altres ministres- va participar a l’única reunió que s’ha celebrat fins ara, el febrer del 2020.

Per la seva part, Darias es queda amb la cartera de Sanitat. Juntament amb Illa, ha estat la ministra que ha estat més al damunt de la gestió de la crisi del coronavirus. Durant els últims mesos ha estat present a la gran majoria de reunions entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Però arriba en un moment crític: amb la tercera onada desbocada i la necessitat d’accelerar el procés de vacunació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides