Les eleccions del 14-F, en risc

El conseller Bernat Solé assegura que cal esperar l'informe de Salut per decidir si s'ha de canviar la data

Eleccions

Es comença a posar en dubte que el 14-F sigui una bona data per celebrar les eleccions catalanes. El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat aquest diumenge que estan pendents de rebre un informe del Departament de Salut sobre la conveniència de celebrar les eleccions en plena pandèmia de covid-19.

En una entrevista a Catalunya Informació, ha advertit que si l’informe conclou que celebrar els comicis “posa en risc la seguretat de les persones i per altra banda no es garanteix el dret de vot per a tothom” aleshores “no es podrien celebrar les eleccions”.

No obstant això, ha demanat no avançar escenaris “fins a avaluar amb exactitud aquest estudi”. En cas que s’ajornin les eleccions, serà amb una nova data sobre la taula “que serà fruit de l’anàlisi de Salut”, ha aclarit Solé, que ha subratllat que com més s’aproxima el 14-F el Govern té “més exactitud” sobre la idoneïtat de celebrar els comicis.

També ha assegurat que la voluntat del Govern és “estendre la mà” a les formacions que participaran en les eleccions per prendre les decisions amb “consens”. Per això, ha emplaçat els participants a la reunió entre l’executiu català i els grups parlamentaris que demà es reuniran per tractar el 14-F a prendre “la decisió oportuna”.

(Visited 114 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari