A un dia de la vacuna, el risc de rebrot manté la tendència a l’alça

Pugen els ingressos als hospitals en plenes festes

En vigílies de l’inici de la campanya de vacunació, Sant Esteve, el risc de rebrot continua a l’alçada. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, el risc de rebrot ha pujat 20 punts respecte a les dades d’ahir. És a dir, ha passat dels 345 punts als 365. Per altra banda, l’Rt o índex de contagi per coronavirus se situa avui en 1,16, mentre que el dia de Nadal era d’1,20. Això implica que cada 100 persones en contagien 116.

Pel que fa als nous contagis, baixen respecte a les dades d’ahir. S’ha de tenir en compte que ahir era Nadal, i que per tant, no es van fer el mateix nombre de tests com qualsevol altre divendres. Aquest dissabte s’han notificat 1.508 nous casos, mentre que ahir n’hi va haver 2.958. El total d’infectats des de l’inici de la pandèmia és de 385.251. Pel que fa al nombre de morts, el Departament n’ha notificat 45, igual que ahir. El nombre total de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia és de 16.837.

La situació als hospitals, els nous ingressos pugen un 9%. Així, Salut ha notificat un total de 1.592, 73 més que ahir. Els pacients d’UCI baixen, dels 336 d’ahir als 335 d’avui, 1 menys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides