L’exalcalde de Girona que Puigdemont va posar ‘a dit’, aspirant de Junts

Albert Ballesta, que va durar un mes i mig a l'alcaldia després d'arribar-hi des del 19è lloc de la llista, es presenta a les primàries

Albert Ballesta
Albert Ballesta

Albert Ballesta, director dels serveis territorials del Departament d’Interior a Girona i efímer alcalde gironí, ha anunciat aquest dijous que concorrerà a les primàries de Junts com a aspirant a un dels primers quatre llocs de la llista que la formació de Carles Puigdemont presentarà en Girona.

En la mateixa demarcació concorren l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, a més de Ferran Roquer, alcalde de Borrassà, Salvador Coll, batlle de Sarrià de Ter, i el diputat Francesc Ten.

Ballesta va arribar a l’alcaldia de Girona el 2016 després que Puigdemont esdevingués president de la Generalitat. El mateix Puigdemont va situar-lo com a alcalde, per a la qual cosa va caldre que renunciessin a ser regidor i alcalde els membres de la llista que antecedien Ballesta, el 19è de CiU a les municipals.

Madrenas, amb qui competirà ara a les primàries de Junts, va esdevenir l’alcaldessa de Girona després que Ballesta durés un mes i mig en el càrrec, una etapa de govern en minoria de CiU marcada pel rebuig d’ERC a formar part de l’executiu municipal i per la incapacitat d’aprovar el cartipàs i els sous dels càrrecs de confiança.

Ballesta va ser alcalde de Girona des del 25 de gener -un error va obligar a repetir llavors la presa de possessió del dia 22- fins al 8 de març, quan va anunciar que plegava ja amb un acord de govern amb el PSC tancat i va cedir el lloc a Madrenas, qui aleshores era segona tinent d’alcaldia.

Pocs dies després, el govern de Puigdemont va retornar l’ara flamant aspirant a les primàries de Junts a Interior com a responsable territorial, un càrrec que Ballesta ha exercit des del 2011 excepte durant el parèntesi com a alcalde.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides