La XAL gastarà 1,21 milions d’euros en publicitat el 2021

L’entitat que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona selecciona per gestionar-la Nothingad, l’agència que va renunciar a cobrar els seus serveis en el referèndum de l’1-O
Micròfon de la XAL

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’entitat que gestiona els mitjans de comunicació que depenen de la Diputació de Barcelona, gastarà 1,21 milions d’euros en insercions publicitàries. Així consta en la resolució datada el 28 d’octubre sobre “adjudicació de la contractació de l’acord marc per la selecció d’una única empresa per la prestació dels serveis de gestió per la inserció de publicitat de la Xarxa Audiovisual Local, SL, en mitjà imprès, ràdio i mitjans digitals”. El pressupost de la licitació és d’1 milió d’euros i puja fins els 1,21 milions en sumar-hi el 21% de l’IVA.

L’agència seleccionada per la XAL per realitzar els serveis de gestió de la inserció de la publicitat als diferents mitjans és Nothingad Comunicació, SL. Aquesta empresa és la que va renunciar a reclamar els 80.440 euros que va deixar de pagar-li Presidència de la Generalitat per la seva intervenció en la campanya de promoció del referèndum sobre la independència de Catalunya de l'1 d’octubre de 2017. El seu director, Ferran Burriel, va explicar durant el judici celebrat al Tribunal Suprem per la convocatòria d’aquest referèndum que, en veure que no se li abonava la factura de 80.440 euros es va adreçar a la Generalitat per saber què passava. En constatar que no cobraria va fer "un abonament de factura en negatiu" i va donar per perduts els diners. El fiscal li va demanar si va continuar treballant amb la Generalitat després d’aquest incident i Burriel va contestar que sí. Durant la pandèmia de la Covid-19, Presidència de la Generalitat li ha encarregat com a contracte d’emergència la campanya Coronavirus Salut, mitjançant la qual va inserir publicitat als mitjans per valor de 553.179 euros.

Nothingad ha guanyat aquest concurs en competència amb Carat España, Zenith Media, Medialog Communications, Proximia Havas i Dataplanning España. La seva oferta reduïa la comissió que es quedarà a un 2% de la despesa total. És a dir, ingressarà 20.000 euros pels seus serveis. S’ha compromès a aconseguir un descompte del 92% en les tarifes publicitàries dels mitjans digitals, del 90% en les dels mitjans impresos i del 88% en els radiofònics. El concurs no contempla la inserció de publicitat als mitjans televisius.

L’informe de valoració d’ofertes i de contractació d’aquest servei, signat pel gerent de la XAL, Xavier Escribà, especifica que “la despesa anual derivada dels contractes  basats en l’acord marc d’un milió dos-cents deu mil euros, IVA inclòs, s’imputarà amb càrrec a la partida d’accions audiovisuals, patrocinis i difusió dels anys 2020 i 2021 de la XAL, amb la condició suspensiva que per a l’esmentada despesa existeixi consignació adequada i suficient en els corresponents pressupostos”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides