La reforma de la CCMA, un any arraconada

El Sindicat de Periodistes recorda que el 23 d’octubre de 2019 es va aprovar per unanimitat la nova llei que ha de regular els òrgans de direcció
El Parlament aplaudeix l'aprovació unànime de la Llei de reforma de l
El Parlament aplaudeix l'aprovació unànime de la Llei de reforma de la CCMA

El 23 d’octubre de 2019, el Parlament de Catalunya va aprovar la reforma de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La nova llei dotava de rigor l’elecció dels membres dels òrgans de control dels mitjans de comunicació de la Generalitat i impedia que, com passa ara, el director de TV3, Vicent Sanchis, pugui exercir el càrrec malgrat que el Parlament votés la seva reprovació. L’aprovació del nou text legal va ser rebuda amb aplaudiments per tots els membres de la cambra. Un any després tot segueix igual. Sanchis reitera la seva negativa a dimitir cada cop que l’oposició li demana i els membres dels òrgans de govern de la CCMA i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) exerceixen els seus càrrecs tot i que fa temps que han caducat.

El Sindicat de Periodistes de TV3 ha saludat aquest aniversari amb un missatge a Twitter en el qual diu “un any perdut pels càlculs polítics dels partits. Ja toca nomenar el CAC i el Consell de Govern de la CCMA per majoria qualificada i en base a la independència i la professionalitat. I els directors per concurs públic”. I recorda, en un altre missatge, que “mai havia passat un any, després d’una nova llei, per al canvi del Consell de Govern”.

La llei aprovada fa un any estableix que el president i els membres del consell de govern de la CCMA i també del Consell de l'Audiovisual de Catalunya s'han d’escollir per dos terços del Parlament. Amb l’antiga llei n’hi havia prou amb que obtinguessin una majoria absoluta de vots en segona volta. A més, s’ha ampliat el nombre de membres del Consell de la CCMA de sis a set i s’ha reduït de sis a cinc els del CAC. L'elecció dels directors de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio, s'haurà de fer a través d'un concurs de selecció públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides